KIJUTTATÁS


GYAKORLATI JAVASLATOK, HASZNÁLAT ÉS ADAGOLÁS

Az AZOTER különösen alkalmas olyan talajok esetében, amelyek humusztartalma meghaladja az 1%-ot, pH-értékük pedig 5,0 és 8,5 között mozog. Alkalmazása a közepesen nehéz talajok esetében a legmegfelelőbb. A rendkívül könnyű homokos és erősen savas talajokon az AZOTER alkalmazása nem ajánlott.

Alkalmazási jellemzők:

Az AZOTER® baktériumtrágyát vetés előtt használjuk. Az optimális használat a vetés megelőző 10–14 nap A mezőgazdasági őstermelésben azonban közvetlenül a vetés vagy ültetés előtt, vagy közvetlenül a vetés során alkalmazzuk, a talajba történő azonnali bedolgozásával, hogy a mikroorganizmusok ne legyenek kitéve hosszú ideig erős napfénynek.

Alkalmazás

a) Alkalmazás permetezőgéppel:

Alkalmazása a talaj felszínére való permetezéssel történik. Vízzel hígítjuk 1:30 – 1:50 arányban a permetező mechanizmusoktól függően, ezt követi a talajba való bedolgozás tárcsák, illetve tömörítők, kultivátorok segítségével, mivel a hosszú távú, intenzív UV-sugárzás hátrányosan befolyásolja a baktériumok vitalitását. A készítmény keverhetősége jó, preemergens herbicidekkel is keverhető és alkalmazható. Ásványi műtrágyák gyenge oldataival együtt is alkalmazható. Ne keverje folyékony műtrágyák koncentrátumával (pl. DAM 390). A munkanyomás lehetőleg ne haladja meg a 2,5 atm-et. Az ajánlott adag 10 liter / 1 hektár (legalább 150 liter elkészített oldat / 1 hektár), a deklarált értékek olyan hatásokat garantálnak, amelyekkel jelentősen csökkenthetők a hagyományos műtrágyák adagjai.

b) Kijuttató géppel való alkalmazás

  • Az AZOTER másik alkalmazási módja a talajművelő berendezésekre szerelt kijuttató géppel való alkalmazás, amelyek az AZOTERt azonnal és közvetlenül beforgatják a talajba, egyúttal csökkennek az alkalmazási költségek és maga a munkavégzés is egyszerűbbé válik. A bakteriális műtrágya alkalmazása 200 és 400 literes tartályokkal történik, amelyek az alkalmazott gépekhez (kompaktorok, tárcsák, kultivátorok) vannak rögzítve, állítható munkaszélességgel az alkalmazott munkamódszer szélességének megfelelően. A kijuttató berendezés saját vezérlőegységgel és a traktor akkumulátorához csatlakozó villanymotorral van felszerelve. Az AZOTER koncentrátumot a kijuttató berendezés tartályába öntjük, vagy vízzel is hígíthatjuk 1:1 arányban.
  • Akár 400 és 600 literes tartályok is használhatók, amelyek legfeljebb 10 m-es állítható munkatávolsággal rendelkeznek, a traktor hárompontos elülső felfüggesztésén (nincs szükség elülső kardánkimenetre, mivel a kijjuttató berendezés saját vezérlőegységgel és a traktor akkumulátorához csatlakozó villanymotorral rendelkezik). A kijuttató berendezés tartályában az AZOTER koncentrátumot 1: 1 arányban vízzel hígíthatjuk.

Munkavédelmi és környezetvédelmi előírások

Az AZOTER toxikológiai szempontból nem minősül káros anyagnak, az összetétele nem veszélyezteti a környezetet. A készítmény kezelése nem igényel különleges intézkedéseket az egészség és a környezet védelme szempontjából. A termékkel való munkavégzés után mosakodjon meg szappannal és meleg vízzel.

A termék szállítása és csomagolása

Az AZOTER 20 l, 25 l, 30 l, 50 l, 60 l kiszerelésű, címkével ellátott HDPE visszaváltható csomagolásban kapható. A készítményt száraz, hűvös és jól szellőztethető helyiségekben kell tárolni, elkülönítve az élelmiszerektől, takarmánytól, gyógyszerektől és azok csomagolásától. 2 hónapig terjedő hosszú távú tárolás esetén a tárolási hőmérsékletet 5 °C alatt kell tartani.

Minőségét megőrzi:

5 °C alatti hőmérsékleten a gyártástól számított 2 hónapig
15 °C alatti hőmérsékleten a gyártástól számított 3 hétig

Az AZOTER, AZOTER SC, AZOTER F, AZOTER B, AZORHIZ bakteriális műtrágyák jelenlegi jogszabályi besorolása a talajkezelő segédanyagok kategóriájába tartozik.
Az AZOTER a biotermesztésben való felhasználásra engedélyezett, a BIOKONTROLL nemzetközi társaság által bejegyzett készítmény.
Reg. No: 02.5/710/7/2009/
Council Regulation (EC) No: 834/2007 and CR No: 889/2008 (EC) Annex I.

Gyártó:

AZOTER Trading s.r.o.

Dúbravská cesta 2, 841 04 Bratislava 4, Szlovákia
Cégjegyzékszáma: 46911120, adószáma: 2023660826IČ, közösségi adószáma: SK2023660826